12 september 2009
15:00

Eksjö HC

Referat: Åseda IF - Eksjö HC

Eksjö HC var riktigt nära vinst i säsongens första träningsmatch då man gästade Åseda IF under lördagen. Matchen svängde fram och tillbaka och tillslut kunde hemmalaget vinna med 6-4.

Åseda började bäst
Hemmalaget tog kommandot i matchinledningen och började direkt skapa farliga målchanser. Dagens målvakt i Eksjö Christopher Kosel räddade dock laget kvar med några svettiga räddningar. Borde kanske varit 2-0 till Åseda då man hade ypperliga lägen att göra 1-0 på, till exempel när man hade helt öppet mål och sköt över. Mållöst efter en spelad period.

Nilsson och Rytting gav Eksjö ledningen
Eksjö rivstartar i den andra perioden när Jonatan Rytting kör över sin motståndare bakom mål och tillslut kommer pucken fram till nyförvärvet Kalle Nilsson som kan göra 1-0 i debutmatchen för EHC. Bortalaget började nu pumpa på och skapa heta chanser både i power play och fem mot fem. Efter drygt 11 minuters spel fick vi se en riktig delikatess á la Johan Davidsson. Kalle Nilsson spelar en genomskärare till en framrusande Jonatan Rytting som enkelt fintar bort målvakten och lägger in 2-0. Det tar dock bara två minuter innan hemmalaget reducerar till 2-1 och så slutar också perioden.

Svängigt i slutakten
Hemmalaget fick ett riktigt turligt mål i början av den tredje då en luftpuck tar på Martin Raabys hand och rakt in i mål. Helt ottagbart för Kosel. Tre minuter senare tog man också ledningen med 3-2 innan Jonathan Blixt kan kvittera till 3-3 med ett mycket vackert handledsskott rakt upp i det vänstra krysset. Sedan kan hemmalaget återigen ta ledningen i och med power play efter 13.34. 5-3 kommer tre minuter senare då man i tre mot fem spel gör mål, riktigt dåligt utav Eksjö. Linus Christensson reducerar till 5-4 innan matchen stängs i och med mål i tom kasse till 6-4.

Summering
Eksjö gör i det stora hela en helt okej säsongspremiär. Man blir dock lite för bekväma i sitt spel när man har ledningen vilket straffade sig idag. Vi ska inte glömma bort att man hade många tongivande spelare borta som Simon Samuelsson, Robin Magnusson, Kristoffer Ahlstedt och Viktor Dahlsten som bara spelade ett par minuter i dagens match. Kul att se att de nya spelarna kommer in och leverar direkt i och med Kalle Nilssons 1+2, Jonatan Ryttings 1+1 och Linus Christenssons mål. Returen spelas i Storegårdshallen den tredje oktober då vi garanterat kommer att få se ett revanschsuget EHC.

Matchens bästa spelare i Eksjö

1. Jonatan Rytting
Planens gigant i sin comeback i Eksjötröjan. Skapade gång på gång målchanser, smällde på och producerade.

2. Kalle Nilsson
Även han gjorde sin första match för Eksjö och levererade direkt i och med 1 mål och 2 assist. Riktigt imponerande spelsinne.

3. Enok Lindh-Wiktorsson
Första matchen på juniornivå och han går in totalt orädd. Kämpade i varje byte, använde kroppen och täckte skott. Kul att se.

Åseda IF - Eksjö HC 6-4 (0-0, 1-2, 5-2)